Nabídka knih o chovu německého ovčáka a o dějínách kynologie.

18.01.2012 13:06

Nabídka knih o chovu německého ovčáka a o  dějinách kynologie :

Zájemci si mohou knihy objednat na naší emailové adrese :

psiskola.dobrecov@seznam.cz

nebo na  adrese nakladatelství  Nová Forma :  zde

  

Německý ovčák II.  - zabývá se přehledem dějin československé kynologie a chovu německého ovčáka za období 1930 - 1949. Je v ní představeno 128 chovných psů a fen s rodokmeny předků.

Z obsahu :   krevní linie ( rozvoj, rozdělení a zástupci krevních linií ), využití psů v 1. a 2.světové válce, přehled československé kynologie od vzniku ČSR, přehled vítězů 1899 - 1949 ( ve výkonu, v pasení ovcí a na výstavách ), počátky mistrovství ČR ve výkonu, chov NO v Československu a Německu, typizace ( včetně typizační tabulky ), osobnosti československé kynologie... Vše doplněno dobovými černobílými fotografiemi. ( Formát A5, 240 stran )

Cena knihy "Německý ovčák II."  je 200,- Kč + poštovné a balné.

 

Německý ovčák I.  - zabývá se historií vzniku plemene. Je v ní představeno 174 chovných psů a fen s rodokmeny předků za období 1895 - 1929.

Z obsahu :počátek chovu, typy psů, zakladatel plemene - rytmistr Max v. Stephanitz, Spolek pro německé ovčáky SV, krevní linie, prvotní využití německého ovčáka, standart NO...  Vše doplněno dobovými černobílými fotografiemi.
( Formát A5, 207 stran )

Cena knihy "Německý ovčák I."  je 190,- Kč  +  poštovné a balné.

Postupně připravuji další pokračování, které se bude zaměřovat na dějiny kynologie a chov německého ovčáka v ČR. Představeni budou nejen jedinci  exterierových a pracovních linií, ale i psi a feny, kteří sice nebyli použiti v chovu, ale zapsali se do dějin svými výkony.